Location:  Portland, OR  Design:  Green Gables  Construction:  Green Gables  Photography:  Stefan Lerch  This modern ADU, located in the backyard of a SW hills home, is small, but conspicuous. Comprising a cozy 560 square feet, the efficient layout situates the private bedroom and bath to the rear of the home, allowing for a bright and open living area. Continuous clerestory windows bring in a generous amount of daylight, and the large accordion door allows the interior space to expand out onto the covered entry patio. Built-in cabinetry along the west wall adds to the functionality of the space, providing storage, seating and a workspace. Doug fir roof rafters are exposed on both the interior and exterior, emphasizing a clean structural layout while adding warmth and character throughout.
       
     
_Z8A8411 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8427 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8436 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8437 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8449 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8453 REDUCED.jpg
       
     
  Location:  Portland, OR  Design:  Green Gables  Construction:  Green Gables  Photography:  Stefan Lerch  This modern ADU, located in the backyard of a SW hills home, is small, but conspicuous. Comprising a cozy 560 square feet, the efficient layout situates the private bedroom and bath to the rear of the home, allowing for a bright and open living area. Continuous clerestory windows bring in a generous amount of daylight, and the large accordion door allows the interior space to expand out onto the covered entry patio. Built-in cabinetry along the west wall adds to the functionality of the space, providing storage, seating and a workspace. Doug fir roof rafters are exposed on both the interior and exterior, emphasizing a clean structural layout while adding warmth and character throughout.
       
     

Location: Portland, OR
Design:
Green Gables
Construction:
Green Gables
Photography:
Stefan Lerch

This modern ADU, located in the backyard of a SW hills home, is small, but conspicuous. Comprising a cozy 560 square feet, the efficient layout situates the private bedroom and bath to the rear of the home, allowing for a bright and open living area. Continuous clerestory windows bring in a generous amount of daylight, and the large accordion door allows the interior space to expand out onto the covered entry patio. Built-in cabinetry along the west wall adds to the functionality of the space, providing storage, seating and a workspace. Doug fir roof rafters are exposed on both the interior and exterior, emphasizing a clean structural layout while adding warmth and character throughout.

_Z8A8411 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8427 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8436 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8437 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8449 REDUCED.jpg
       
     
_Z8A8453 REDUCED.jpg