Location:  Portland, Oregon  Design:  Green Gables  Construction:  Green Gables  A first floor remodel and a second floor addition dramatically transformed an existing 1904 single level house into an open and light filled environment conducive to the lifestyle of a young family. Pulling the entire footprint of the house forward encourages the house to engage in activities along the sidewalk and schoolyard across the street while creating a larger private area in the back.  The interior is characterized by a simple and neutral material palette, highlighted by the exposed second floor joists and car decking assembly. The vaulted ceiling unifies the second floor, bringing in natural light and volume to the bedrooms and central loft area. Wood salvaged from the partial demolition of the existing house was re-milled and reused throughout the house as screens and other architectural elements.
       
     
sellwood  11.jpg
       
     
sellwood  27.jpg
       
     
sellwood  18.jpg
       
     
sellwood  19.jpg
       
     
sellwood  23.jpg
       
     
sellwood  30.jpg
       
     
sellwood  31.jpg
       
     
  Location:  Portland, Oregon  Design:  Green Gables  Construction:  Green Gables  A first floor remodel and a second floor addition dramatically transformed an existing 1904 single level house into an open and light filled environment conducive to the lifestyle of a young family. Pulling the entire footprint of the house forward encourages the house to engage in activities along the sidewalk and schoolyard across the street while creating a larger private area in the back.  The interior is characterized by a simple and neutral material palette, highlighted by the exposed second floor joists and car decking assembly. The vaulted ceiling unifies the second floor, bringing in natural light and volume to the bedrooms and central loft area. Wood salvaged from the partial demolition of the existing house was re-milled and reused throughout the house as screens and other architectural elements.
       
     

Location: Portland, Oregon
Design:
Green Gables
Construction: Green Gables

A first floor remodel and a second floor addition dramatically transformed an existing 1904 single level house into an open and light filled environment conducive to the lifestyle of a young family. Pulling the entire footprint of the house forward encourages the house to engage in activities along the sidewalk and schoolyard across the street while creating a larger private area in the back.

The interior is characterized by a simple and neutral material palette, highlighted by the exposed second floor joists and car decking assembly. The vaulted ceiling unifies the second floor, bringing in natural light and volume to the bedrooms and central loft area. Wood salvaged from the partial demolition of the existing house was re-milled and reused throughout the house as screens and other architectural elements.

sellwood  11.jpg
       
     
sellwood  27.jpg
       
     
sellwood  18.jpg
       
     
sellwood  19.jpg
       
     
sellwood  23.jpg
       
     
sellwood  30.jpg
       
     
sellwood  31.jpg